Echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat kan jou en jouw ex-partner de steun aanbieden die je nodig hebt tijdens een echtscheiding. Een echtscheiding is voor veel mensen en de eventuele kinderen een heftig moment in hun leven. Er moet veel worden geregeld en er komt vaak toch enige stress en emotie bij kijken. Om ervoor te zorgen dat alle zaken op rolletjes verlopen kun je ervoor kiezen hulp te vragen van een echtscheidingsadvocaat. Zij zorgen er samen met jou en je ex-partner voor dat alle formulieren goed worden ingevuld en jullie je na de scheiding volledig op jezelf en eventueel de kinderen kunnen richten.

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Nadat jullie een echtscheiding hebben ingediend komen er vaak veel financiële en emotionele zaken op tafel waar jullie samen of je alleen nog nooit aan hebt gedacht. Om problemen aan beide fronten te voorkomen is het verstandig om een echtscheidingsadvocaat om hulp te vragen, vooral als er sprake is van een heftige situatie. De echtscheidingsadvocaat zal jullie onder andere helpen met de volgende zaken:

1.  Huwelijksvoorwaarden

De echtscheidingsadvocaat zal als allereerst uitzoeken wat de gekozen vorm van huwelijk is. Aan iedere vorm zitten namelijk voorwaarden vast waar jullie tijdens het huwelijk in toe hebben gestemd. Dit kunnen gemene goederen zijn of huwelijkse voorwaarden.

2. Verzoek indienen

De tweede stap is het indienen van een verzoek voor een echtscheiding. Een echtscheidingsadvocaat weet precies wat de voorwaarden hiervoor zijn en hij zal dit dan ook zo perfect mogelijk proberen in te dienen. Op deze manier levert dit geen problemen op en kan de scheiding zo snel mogelijk verlopen.

Onderlinge afspraken

Samen met je ex-partner dien je afspraken te maken voor het echtscheidingsconvenant. Hierin komen onder andere de komende aspecten aan bod:

  • Kinderen
  • Woning
  • Pensioen

Wanneer je kinderen hebt staan deze vanzelfsprekend op de eerste plaats. Dit zal voor hun een moeilijke tijd zijn, wat ook als ze ouder worden nog erg gevoelig kan liggen. Het is daarom belangrijk dat je als ouders rust uitstraalt, hun duidelijk verteld wat er te gebeuren staat en hun betrekt bij het maken van regels omtrent kinderen.

Ouderschapsplan

Bij minderjarigen is een ouderschapsplan verplicht. In dit plan staan alle afspraken omtrent de verzorging en opvoeding van de kinderen. Deze afspraken worden vaak samen met de kinderen en de ouders gemaakt. Hierin staat bijvoorbeeld hoe de opvoeding verdeeld wordt en wat de vaste woonplaats van de kinderen zal zijn. Ook worden er regels gemaakt over wanneer de ouders elkaar zullen inlichten over de kinderen en op welke manier belangrijke beslissingen samen worden genomen. In het ouderschapsplan staat samengevat onder andere:

  • De omgangsregeling
  • De afspraken rondom kinderalimentatie
  • Afspraken omtrent opvoeding van de kinderen

Waarom een echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheidingsadvocaat zorgt ervoor dat jij en je ex-partner duidelijk weten wat er staat te gebeuren nadat jullie zijn gescheiden. Op deze manier kan een echtscheiding zo snel en soepel mogelijk verlopen en kunnen jullie gauw jullie eigen leven opbouwen. Hiernaast kan een echtscheidingsadvocaat jou bijstaan in deze emotionele tijd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *