Geld overmaken van een externe wallet

Geld overmaken van een externe wallet

Wellicht heb je besloten om een digitale valuta aan te schaffen en een account aangemaakt bij een broker. Van hieruit hoef je in feite alleen nog maar geld op jouw account te zetten of geld over te maken vanuit een andere wallet naar jouw nieuwe account.

Bij Bitvavo kan dit in slechts enkele stappen, zodat je direct toegang hebt tot jouw cryptocurrency. Het is daarom verstandig om te kijken hoe je dit doet, zodat je te allen tijde aan de slag kunt gaan met het handelen van jouw digitale valuta.

Alle gevraagde gegevens invullen voor een goed resultaat

Als je geld vanaf een externe wallet over wilt zetten naar jouw nieuwe account, moet je als eerste inloggen op jouw account. Hier zie je verschillende opties, waaronder de verschillende valuta’s. Je kunt hierdoor eenvoudig navigeren naar de desbetreffende digitale valuta.

Als je de valuta naar keuze gevonden hebt, moet je naar storten toegaan en hierop klikken. Hier wordt namelijk het adres van jouw wallet weergegeven. Vergeet hierbij niet om een memo of tag mee te nemen. Zorg er echter te allen tijde voor dat je de juiste informatie invoert, zodat de valuta ook echt aankomt op jouw account. Het herstellen kan jou namelijk veel geld kosten.

De snelheid van de transactie is afhankelijk van factoren

Als je deze stappen hebt uitgevoerd, wordt de digitale valuta binnen een paar uur bijgeschreven op je account. De duur van de transactie is afhankelijk van de snelheid waarmee de transactie door het netwerk wordt bevestigd, maar is ook afhankelijk van de soort valuta en het tijdstip waarop jij jouw transactie gaat maken.

Door de stappen op de juiste manier toe te passen, kun je direct gebruik maken van de valuta op jouw account en transacties maken naar andere partijen. Op Bitvavo worden de cryptomunten in eigen wallets geplaatst.